Brev från chefen

Elisabetkliniken AB grundades 1987. Min målsättning redan då var att ge varje kund personlig service och behandlingar hon helt enkelt inte ville leva utan, lite mer än vad hon hade förväntat sig. Behandlingarna skulle inte bara kännas och synas på utsidan utan lika mycket vara en ”Lisa för själen”. Helst skulle varje kund dessutom ha ett leende på läpparna när hon lämnade mig och redan se fram emot nästa behandling. 

Jag har älskat varje dag ända sedan dess. Detta gör att jag alltid velat lära mig det senaste och aktivt följa utvecklingen i branschen. När man arbetat sex år inom ett hantverksyrke har man möjlighet att ta Mästarbrev, 1994 blev jag Hudterapeutmästare. 

Som mästare fick jag tidigt uppdrag att närvara som examinator vid skolorna som utbildar hudterapeuter. Detta för att kontrollera att skolorna följer de krav som SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, shr.nu ställer för att eleverna ska få bli auktoriserade hudterapeuter. Dessa uppdrag har jag fortfarande och det är lika stimulerande varje gång. 

År 2000 blev Elisabetkliniken ett av tre internationellt godkända Cidesco Beauty Centers i Sverige. Detta är något jag är mycket stolt och glad för eftersom Cidesco ställer oerhört höga krav och det är det högsta betyg en hudvårdsklinik kan få. Cidesco är en internationell branschorganisation med f n 33 medlemsländer, cidesco.com 

Som aktiv medlem i SHR har jag utöver mitt Mästarbrev även tagit Hudhygienistcertifikat och Diatermicertifikat. Detta gör bl a att Elisabetkliniken har ett nära samarbete med ett flertal hudläkare och även utför behandlingar på remiss från hudkliniken på SUS. 

Efter att i många år arbetat med behandlingar kändes det väldigt roligt att 2006 få möjlighet att köpa Malmös äldsta parfymeri. Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse, att kunna kombinera min nu mycket väl inarbetade klinik med ett parfymeri. Efter flytten till Regementsgatan 7 känns nu verksamheten komplett. 

Jag hade dock aldrig klarat att driva Elisabetkliniken utan min underbara arbetskamrat Kia Kokkinidou. Det är en stor glädje att få ha en så duktig och kompetent kollaga. Att vi dessutom har väldigt roligt tillsammans gör ju inte saken sämre. 

Jag ser fram emot att hälsa både gamla och nya kunder varmt välkomna till Elisabetkliniken och lovar att vi alltid ska göra vårt bästa för att du ska bli nöjd. 

Med vänliga hälsningar 

Elisabet Andersson

Hudterapeutmästare
VD